Schrijf je in voor onze evenementen

Schrijf in

Ondersteuningscentrum voor volwassenen met een verstandelijke handicap.

Havenzate zoekt een inspirerende, enthousiaste orthopedagoog of klinisch psycholoog.


Even voorstellen:

Havenzate wil in de regio het ankerpunt zijn voor personen met een beperking en hun familie. Havenzate biedt “wonen” en ondersteuning met pedagogische/professionele begeleiding aan personen met een beperking en eventueel bijkomende problematieken (vb. ASS, ADHD, psychische kwetsbaarheid,..) die om deze vorm van ondersteuning verzoeken, om richting en inhoud te geven aan hun leven.

Als orthopedagoog/ klinisch psycholoog in Havenzate richt je jouw handelen steeds op het bij de cliënten doen behouden, verbeteren en ontwikkelen van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Hiernaast draag
je ook zorg dat de missie, visie en waarden van de vzw, zowel intern als extern volledig tot zijn recht komt. Je werkt nauw samen met de medewerkers van diverse leefgroepen, met de coördinatoren, de cliënten, de sociale dienst, de ergotherapeut en de directeur.

Jouw takenpakket:
Je realiseert en ondersteunt een zorginhoudelijke visie en een toekomstgericht beleid in samenwerking met de directie, de dag- en wooncoördinator, sociale dient en de begeleidende teams van de leefgroepen. Je optimaliseert , met de betrokkenen, de organisatie, opvang en zorg voor de cliënten.

Je staat met de dag- en wooncoördinator in voor de coaching en ontwikkeling van de medewerkers.

Je werkt in dialoog met de cliënt, zijn/haar netwerk en het team individuele trajecten uit. Je ziet groeikansen bij onze cliënten en reikt een helpende hand om die groeikansen in overleg te realiseren. Je denkt hierbij oplossingsgericht en stimuleert anderen om dit te doen.

Als deel van de kwaliteitskerngroep werk je nauw samen met de directie om het kwaliteitsbeleid ten aanzien van de cliënten en medewerkers op de werkvloer te optimaliseren.

Op teamvergaderingen geef je adviezen die te maken hebben met de aanpak, zorg, begeleiding en organisatie voor de cliënten. Daarnaast organiseer je ook gesprekken met begeleiders rond specifieke problemen en aanpak van cliënten.

Profiel:
– Je hebt een master in de pedagogische wetenschappen of klinische psychologie
– Je hebt affiniteit en kundigheid met beleidsmatig werk
– Je hebt affiniteit met en interesse in onze werking, doelgroep, sector
– Je gaat op een professionele en respectvolle manier te werk, zowel ten opzichte van de cliënt als jouw collega’s
– Bij voorkeur heb je minimum 5 jaar ervaring en/of ervaring in de VAPH-sector

Persoonsgebonden competenties:
– Samenwerken als een hecht team
– Klantgericht en empathisch
– Plannen (=ordenen)
– Resultaatgerichtheid
– Zin voor nauwkeurigheid hebben
– Stressbestendig
– Contactvaardig zijn
– Zelfstandig werken
– Creatief denken (inventiviteit)
– Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit)

Wat hebben wij te bieden?

– Een aangename werksfeer binnen een kleinschalige organisatie met een sterk sociaal karakter.
– Een breed scala aan vormingsmogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen de functie.
– Een interne opleiding met ruime inwerkperiode.
– Een voltijdse job die voldoening biedt en waar je iedere dag de kans krijgt om je steentje bij te dragen binnen onze organisatie.
– Een verloning volgens de wettelijke barema’s van de sector 319.01. Jouw relevante anciënniteit wordt meegenomen in de inschaling.

Heb je nog vragen omtrent deze vacature? Neem dan contact op met Liesbet Hatse, directeur Havenzate vzw. directie@havenzate.be of via telefoonnummer 058/ 31.36.93. Solliciteren voor deze functie kan tem 03/05/2024.

Deel op