Schrijf je in voor onze evenementen

Schrijf in

Ondersteuningscentrum voor volwassenen met een verstandelijke handicap.

Succesvolle Dag van de Zorg: een terugblik op onze opendeurdag

Afgelopen zondag vierden wij de Dag van de Zorg, een bijzondere dag waarop we onze deuren wijd openzetten voor het publiek. Het werd een dag vol enthousiasme, interactie en een prachtige gelegenheid om het werk dat wij doen in de spotlight te zetten. De opkomst overtrof onze verwachtingen: talloze bezoekers, van jong tot oud, stapten binnen om een kijkje te nemen achter de schermen van ons ondersteuningscentrum. 

De weg naar deze memorabele dag begon al in oktober, toen we de beslissing namen om deel te nemen aan de Dag van de Zorg. Om ons optimaal voor te bereiden, bezochten we een infodag in Brussel. Deze dag was gevuld met waardevolle sessies, waar we tips kregen over hoe we een succesvolle opendeurdag konden organiseren. Gewapend met nieuwe kennis en inspiratie gingen we aan de slag.
De maanden die volgden stonden in het teken van voorbereiding. We ontwierpen promomateriaal en verspreidden onze uitnodigingen via sociale media, flyers, en mond-tot-mondreclame. We stippelden een rondleiding uit die bezoekers kunnen volgen en zorgden voor voldoende interessante tussenstops.  

De opendeurdag zelf was een toonbeeld van wat wij vertegenwoordigen: toegankelijkheid, zorgzaamheid en een diepe betrokkenheid bij het welzijn van onze cliënten. Bezoekers volgden een rondleiding doorheen het hoofdgebouw en onze nieuwste aanwinst het gebouw “Portus”. Over de gehele rondleiding stonden medewerkers klaar om uitleg te geven over specifieke onderdelen van onze werking. Dit bood een unieke kans voor bezoekers om directe vragen te stellen en dieper inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van onze zorgverlening. Daarnaast konden bezoekers gesprekken aangaan met zowel medewerkers als cliënten, waardoor ze een nog beter beeld kregen van de impact van ons werk op het dagelijks leven van de mensen die wij ondersteunen.

De positieve reacties van de bezoekers, de lachende gezichten en de oprechte interesse in onze zorgactiviteiten vulden ons met trots. Het succes van de opendeurdag is een bevestiging van onze inzet en passie voor de zorg. 

We willen graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze bijzondere dag: de bezoekers voor hun enthousiasme en openheid, onze medewerkers voor hun inzet en toewijding, en iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen. 

 

Deel op